18:36 რომელი პროდუქტი რომელ მინერალს შეიცავს | |
კალციუმის ძირითადი წყაროა რძე და რძის პროდუქტები: ყველი, ხაჭო, მაწონი, კეფირი. ფოსფოროთ მდიდარია: სუბპროდუქტები (საკლავის შიგნეული, ტვინი, ენა, ფეხები და სხვა), თევზი, ყველი. მაგნიუმის წყაროა: ბურღულეული (წიწიბურა), პარკოსნები, სალათა, კამა. ბევრი რკინა არის სუბპროდუქტებში, საქონლის ხორცში, კვერცხში, წიწიბურაში, პარკოსნებში, ჩირში. ფთორი ორგანიზმში შეაქვს სასმელ წყალს. ქლორი ორგანიზმში შედის მარილის მეშვეობით. კალიუმს შეიცავს ჩირეული და ქიშმიში. ნატრიუმის, კალიუმისა და ქლორის დეფიციტს შეავსებს მინერალური წყალი.
| |
|
Всего комментариев: 0 | |
| |